Thursday, October 1, 2009

My RAYA Story 2009 *2*

sebenarnya aku g ikot diorang awal2 tu sbb aku ade keje kat mid..
aku pergi la mid dulu....first thing aku buat..aku cari seat dulu..
mase tu baru kul 3.30 kot,,then aku melihat2 maklhuk2 yg berada di mid berjalan2..

ade yg beli baju raya,
ade yg klua enjoy2 ngan kawan2,
ade yg sibok berkejar ke sana sini untuk keje,,
macam ragam aku namapak mase kat sana..
aku hanya mampu melihat,
mampu meneka apa yg diorang buat..
(xde keje la katakan)

lepas tu,aku gerak terus ke tingkat atas sekali.
ni la cita2 aku nak g mid awal2..
aku nak beli controller ps2 sebenarnya..kat sini murah..
kat kedah mahal la..
mule2 aku amsuk kedai tu..
then aku segan2 nak tanye..
buat2 tgk cd..XD
then selepas aku masuk keluar kedai yg sama hampir 10 kali,
aku masuk la beranikan diri nak tanya.. XD
(sempat gak jeling2 tgk ps3)

then aku beli la..
controller ps2,rm60 melayang T.T
nevermind that..xcukup..
aku nak beli something lagi..masih awal lagi sekarang nie..
so aku pegi duduk sebentar..then nampak kedai anime-tech
(anime something,aku lupe name kedai uh)
then nampak ade keychain final fantasy ngan kingdom hearts..
cun siot!
gile excited mase uh..
then aku beli la yg final fantasy x(10) punye..
dapat keychain untuk buh kat handphone uh 1..
then dapat keychain pedang yg agak berbahaya..
dan 1 credit card final fantasy XD


then pasang2 keychain uh kat handphone,
pedang tu kat dompet..
then gerak g kl central..mase tu baru kul 6..
kire plannye nak bukak pose kat kl central la..

so,pg beli tiket..
aku cakap kl central,then bg rm1..
then dia bg tiket..aku pun blah la..
after dah kat bawah tunggu train..aku baru perasan..
eh,kat tiket aku ni tulis sentul..
OMG! im going to sentul then..
aku malas nak patah balik,nak bla3..
n baru kul 6..aku punye train kul 1030..so..lame lg..tawaf je la dulu..


then train dtg dlm kul 630 or 640 cmtu..
aku naik n head to kl central..
sesampainya disana..dlm kul 658 cmtu..
aku terus g tunggu train nak g sentul..oh,train ke sentul dijangka dtg dlm 703..thx god..
then tunggu la..
then pastu dia announce.."train ke sentul mengalami kelewatan.Kami memohon maaf bla3"

aku cam,ouh,xpe la..tunggu lagi..dia kata 15minit..
then still xdtg..bukak pose sorg2 sebentar..
then tunggu lagi..730,xdtg2 gak..
aku cm agak kemalasan la kan..da la sorg..xlarat nak tunggu da..
akhirnya,740 train ke sentul dtg..
aku pun naik la..

naik2 dpt seat..alhamdullilah..duk sebelah mat salleh mane tah..
die tgh main iphone..menarik..aku usha2 la sket2 kan..hehehe
then dlm stgh jam pastu..aku sampai stesen sentul..

hujan!!!

aku berlari2 anak sebentar..dan terus pegi ke kaunter..
buruk jugak stesen ni..aku pk sorg2..haha XD
then..aku beli tiket..n pegi nak naik train balik..
aku ikot sorg aunty ni..dia ikot org depan dia..
then kitorang jalan la sampai hujung landasan..padahal mmg dah ada train masa tu kat situ..
then aku fon kawan aku,tye dia..
kene naik train mana sbnrnya?
then dia kata train sma la..
then aku patah balik..(masa tu hujan lebat gile la..)
then naik train tu..nasib baik sempat..
then aunty tu pun patah balik n naik train uh..


dia datang kat aku..then tanya...
ape dia tanya?
kenapa xde org dalam train tu selain aku n aunty tu?
bersambung..


6 comments:

wany said...

ouh.mengutuk stesen sentul.isshh.haha..

NurAreefah said...

erk~lawa keychain..
laki pki keychain phone gak ke ~~!

M. Faiz Syahmi said...

train station sentul memang burok pun. xdpt dinafikan lagi.

syafeeq said...

keychain uh final fantasy..
cool laa XD

sentul tu bukan buruk ke ape..
under construction kot..tu nmpk cm buruk je kot..

M. Faiz Syahmi said...

dari dulu mcm tu la...

wany said...

construction laa.dlu lg buruk.hahahaha