Monday, September 28, 2009

My Raya Story 2009

i hope my memory doesnt fail me.
i need this story..this is MY raya STORY for this year.
maleh nak speak broken english dh
..payah nak cerita la..kite org melayu,kene ckp melayu kan..cite mule sebelum hari khamis 17hb lagi..start mase 16 lagi..

16/9/09

ade exam math hari ni.sebaik saje aku dh abes jawab.aku terus keluar exam hall.Malas nak tunggu,malas nak tiru org,malas la nak buat ape2 yg kurang bermoral n menyalahi undang2.so aku keluar.mase nak balik tu,baru aku teringat,kunci bilik aku xde,ade kat kawan aku..so melenconglah pegi library sebentar..masa masuk tu,aku nampak ade dh dak ex kelas aku tgh study dalam uh,malas nak join,so aku terus la pegi bilik pc,meng~ON~kan diri di republic of 1991.Lepas sejam macam tu,kak aku fon..

aku:hello,npe?
kak:feeq,awk ade kelas ke?
aku:xde,dh habes exam..npe?
kak:duit pendahuluan mara tu dh dpt.mama dh masuk akaun.
aku:ouh ok..thx2(xbrapa nak excited lagi)
kak:jaga duit elok2,jgn habeskan plak.
aku:ye2,ok2..thx,bye2..
kak:bye.

dipendekkan citer,aku terus la mpegi check sbb atm dekat gile je ngan library,15meter dari entrance kot.bile tgk uh..$.$byk gile duit..hahahha..tbe2 aku dah lupe pasal exam keesokkannya tu..aku terus balik hostel,malas la nak bwk klua duit,duit aku ade lagi mase tuh..then petang tu,ajak kawan aku g beli makan..

bukak pose cm biase cuma hari last ni borong skit la..pas ni xde bukak pose dh kat gmi ni..apa salahnya sekali sekala kan..then malam uh,aku study skit2 physic..sambil sms2 gak..then dalam kul 12 camtu..aku tido..yela,tipu la..dalam kul 2 kot..aku tido..


17/9/09
mase hari ni..aku pegi buat exam physic.tp..dalam fikiran aku hanya 1..nak pack nak pack..nak balik nak balik..habes2 je aku exam..maybe sejam je kot,then aku blah awal cam biase la..haha XDaku pegi blik lame aku,pegi tgk2 kawan aku pack..saje nak nyibok..padahal mase tu aku xpack ape pun..tiket train aku kul 1030 malam..nak pack pun awal sgt..so aku xpack la..aku tgk2 je la diorang pack..then bising2 skit..syok la katekan nak balik..perasaan mase uh cm xnk dtg gmi balik je..haha..mcm dh last sem je..then dalam kul 12 cmtu..dak2 mecha pergi meninggalkan aku sendiri di dalam bilik uh..aku pun pack2 barang yg xbrapa nak banyak dalam bilik tu,then gerak g main room aku,kat blik dak2 netsec..mase aku sampai je situ,ade sorg dh balik..yang lain keluar g mane tah..then aku usha2 laptop kawan aku,wah,free XD

so on jap gune laptop dia..masuk jap r91.jumpa kawan2 yg tersayang..then kawan aku balik..dia kata nak balik ape semua..aku blah la..then aku dgr kawan aku kate,dia nak g midvalley..
mid? aku terus tanye die,nak g ngan sape? dia kate ngan kawan aku lagi 1 ni..naik kete ke? aku tanye,dye kate ye..so aku pun nak ikot la..aku gtau diorang..then aku tanye la diorang..nak g kul brape?diorang kate nak g dh la nie..woah,aku ngan x pack habes lagi..terus pack cepat gile2..diorang nak g kul 230..tp aku punye train 1030..woah,besar gile gap..

kenape aku nak g mid?
kenape aku sanggup turun awal?
next post..bersambung..

5 comments:

NurAreefah said...

wah wah wah bley blanjeee nie

syafeeq said...

baru part 1..
xtgk lagi part lain..
HAHAHA..

N E E q L I S A said...

uih. ade pat2 plak.

wany said...

bape byk part weh?

syafeeq said...

aku xtulih lagi part lain..maleh,,xtaw brapa part..