Friday, June 26, 2009

samsung..er..lupa model..

hensetku..sudah tua..
samsung e300(kot) kepunyaan aku yg diperturunkan dri seorang akak
amatlah buruk sekarang..
camera,fuh!xley gune..
ringtone.fuh!polyphonic..
tp bukan aku xbersyukur..
aku xkisah jika guna henset yg besar hitam tu sekalipon..
yg penting boleh SMS dan CALL..

semasa ingin bersms 2-3 hari lepas
tiba2 hensetku tidak membenarkanku memberi sms..
argh! kredit habis kataku..
aku pon tekan *122#..

error..

so aku try lg sekali..

error..

demmmmmmmmmmm,ape kene plak nie..
so aku pon tgk la line..
xde line agaknya..
abaikan..maxis prob..tunggu dulu..

then pergilah aku bermain game..

sekembalinya aku 2-3jam selepas itu..
masih tidak boleh..
kisah ape..japgi ok la tu..aku pk..

then pergilah aku melayari internet pula..

dan di conference..
aku bertanya..
"dila,nani maxis prob ke?"
nani kata xde ape..
dila plak pengguna celcom..

"prob maxis kat sini je nie.."
aku cuba berfikiran positif..

"abes aku xbalas msj dia.."
fikirku lg..

then..aku mencuba sesuatu..
menukarkan sim celcom aku kedalam henset..
"pls pls pls work!"
malangnya..

error

OMG! henset aku nie..

dipendekkan cerita aku merana 3 hari tanpa henset..
mmg xmati kalo xde henset..
tp aku xley contact org n org xley contact aku..

bermulalah episod muka kesian di depan mama..
dan bermulalah kehidupan yg superboring jika komputerku di hijack~


argh! aku kene tulis esei sebenarnya untuk gmi..
300 perkataan tp aku MALAS..
post ni pon aku rasa2 dekat 300 perkataan (kire la sendiri)
dan post kucen aku tergendala lg walaupun dia di sebelah aku..

*aku tgh berExperiment dengan bahasa. terima kasih*

5 comments:

ainazirah said...

post kucen?
haha

nk masuk blaja nnti iA dpt henset.. haha

eju said...

"abes aku xbalas msj dia.."

dia? klu 'die' adalah 'dia' yg dalam otak aku skrg, aku bersimpati kat ko.. sedih2 T.T

nurul iman said...

chaiyok2 feeq...!
hg cantum2 semua yg penah hg type kat cf tu jadi satu esei...
sure lebih 300pktaan :p
sekali ngan simbol ni >>> xD

a i m a n said...

beli sim baru je feeq.. hehe..

valv3man said...

Woah feeq! Aku suka ayat ko "x mati kalo x de henpon" wahaha~ setuju2.. Tapi jiwa ko merana..