Saturday, May 9, 2009

Turning point

dah lama aku xpost..
banyak dh berubah..
yea..dlu aku bz..
then byk keje samapi x sempat nak post..
byk sgt benda dh berubah..
dan ia akan terus berubah..
ni just a beginning..
not only for myself but for everybody..
kawan2 republic dah start masuk matrix n form6..
ada jugak yg masuk u dah...
meh nak citer skit napa lama x post~
i think im free now..


3hari aku xpost sbb
aku g umah kawan aku..sleepover kat umah dia..
mak dia g kl so dia ajak la aku tido umah dia..
ramai gak la dekat 5 org..
semua laki taw!!
kitaorang main game ps2..(ada 2bijik 1 aku punya 1 kawan aku lg sorg)
passtu kita orang main tenet..
aku xmain sgt sbb tenet dia agak lembab..
n xkan la aku nak blogging depan kawan2 aku..
agak malu la disitu..
then.kitaorang wat trip g mandi air terjun..
ke sungai tah kat sungai sedim kat kulim nuh..
ye,sungai la tu..
then..kitaorang wat trip g sunway carnival malam2 1st day aku tido sana..
mula2 nak tgk wayang..tp xde citer best so kitaorang makan kat kassim mustafa je(nasi kandaq)
tu jela aktiviti aku..
main game..
mandi air terjun..
ronda2 skit ngan diorang..

2hari aku xpost plak sbb aku tgh naikkan post kat republic of 1991
ni semua ariff punya pasal la..
dlu aku tgk dia punya post 800
then tba2 naik dekat 1200 dah..hampir sgt ngan aku..
aku pon apa lg..
tros la posting..ada 1 hari tu post aku naik banyak gila..
aku post kat voice out je..tempat spam..
senang nak naikkan post..
kat situ yg selalu ada..
aku,faisal,ika ngan ustza ariff..
pastu sara plak join..
skang ni post aku dah 2000 dh..xD
harap2 dia xdpt potong post aku..
then aku jumpa taktik baru..
nak delte spam..
aku de tulis kat helpdest kat republic..sila2 la tgk..
malas nak ulang balik kat sini..
tp tu hanya untuk mod sahaja..

yg selebihnya..
aku bz merapatkan diri ngan kawan2 aku kat net..
ade yg kawan2 aku kat luar yg baru dpt taw pasai cf kat ym sumer..
diorang rajen ajak aku cf..(tp aku la yg start dlu selalunya xD)
diorang selalu buzz aku kata..
weh,wat cf..
hahahaha..
diorang xreti wat cf so apa2 semua aku la..aku dh ajar pon diorang xtry pon..

then aku de ym ngan fa..dia nak pinjam akaun youtube..
sbb dia dah wat vid untuk dak2 kat republic..g la tgk..
3 vid dah siap..
tu pon selepas byk masalah yg menimpa fa..
hahaha..

semalam plak..
aku kat cb..ngan beberapa org..
semua minta maaf sebab semua pasni maybe susah nak jumpa dah..
ye..
aku tawu..
pas nie semua nak bwk haluan masing2 dah..
tp..
aku rindu republic..
aku taw semua akan jd cmnie dri dlu lg..
setiap ari aku akan masuk republic tu..
dri bulan 2 lg aku xpenah miss sehari pon masuk republic..
tba2..
semua dah nak berpisah..
ade yg dh g..
ada yg akan pergi..
ada yg lama lg baru nak pergi..

aku pon de dapat tawaran sambung..tp aku xtaw bila aku akan pergi..
aku dpt gmi..course mechatronic..
aku dpt unisel-rekabentuk grafik digital
aku dpt kptm-science komputer
tatawu yg mana..
upu ngan matrix hampeh..
result trok xD

apa2 pon..
aku cuma nak bersama kawan2 aku..
aku taw nothing last forever..
nak xnk..sure kene berpisah..
thanks republic 91..
thanks to all..

u guys really changed me..
u guys changed my way of thinking..
u guys help me alot..
u guys thought me manythings i didnt know before..
u guys thought me whats friendship is all about..
thanks,for being my friend..

and to all who wanna further your study..
tke cre..
we gonna meet again right?
as long as republic exist..
we're not going to be apart..
even if we are..
please remember our moment together..
dont EVER EVER EVER forget about republic..
and remember..
if 1 doors are closed..
other doors will open..
the oppurtunity will never ends..

to my bestfriend
tke cre..
i know we'll see each other again..
keep in touch..
remember..MATI SAMA DIA..
hahahahahaha xD
u thought me that..
as long as i'll live..
i'll be remember u..xD
thanks for all the memories..
thanks for all the things u thought me..
thanks for speaking an alien language with me..
thanks for giving me strength
im sorry i could'nt be a nice friends~
im sorry for everythings..
i'll be waiting for u..
this is not the end..
this is only the beginning~
this time..
sora will wait for kairi

3 comments:

Tipah said...

wa..terharu la feeq..
sayonaraaku nak gi esok..

safiamira said...

lately ni ramai yg post entry touching2...huhu
i'll not forget all of you...
republic of 1991 best!!!

bihah said...

kairi dont want sora to wait for her..
it will be gonna long2...goodbye..

but our friendship will remain..forever and ever..