Tuesday, April 7, 2009

~Kingdom Hearts~

Game time..hahaha..ok..kali ni aku nak cita game yg paling best stakat nie aku main..ni la dia..Kingdom Hearts 2 Final Mix +.Aku beli 2-3 taun lepas game nie..game nie hasil gabungan 2 syarikat yg amat2 hebat..Disney(yg cipta Mickey mouse,donald duck,cinderella n so on..)
ngan Square-Enix(pencipta Final Fantasy)..so 2 company game ngan animasi bergabung..apa jd?
jd la kingdom heart!kingdom heart dah ada byk version..tp yg ni la favorite aku...
stgh org maybe anggap dia kebudak2kan..tp..trust me..baca kat bawah nanti..game nie ada 2 disc..(KINGDOM HEARTS 2 FINAL MIX + ngan KINGDOM HEARTS CHAINS OF MEMORIES)
game nie citer dia simple jer..pasai sora(hero)nk g jalan2..then dia masuk dlm 1 conflict nie..
dia tau yg semua dunia berhubung(ya dunia disney..ada dunia lion,king,aladin,mulan,hercules,pirates of the carribean n banyak lg..).then ada org jahat nak bg semua dunia ni berhubung antara 1 sama lain sbbbila dia berhubung nanti ada la benda jd(seyes aku minat tp aku still xphm game nie).sora nie dipilih jd keyblade bearer..maknakata dia leh la guna keyblade(tgk kat gambar bawah..).dia kene lawan ngan heartless yg dtg tah dri mana(main sendiri la kalo nak tau..)..aku ada 2set final mix nie..dlu aku dah penah beli..rosak XD..ni beli lain..(1-1nya dvd yg aku beli 2kali..)game final mix+ ni ada tambahan dri kingdom hearts 2..dia sama tp ada la beberapa extra cutscene,theater mode,all organization13 members fight,mushroom xiii minigame,new limit form ngan new uber boss,terra!..enough with intro..



ok..game play dia play mcm kat atas nie..yg guna card system tu game KH:com n yg xde guna kad tu game KH2FM+.system card nie agak unik..sebab sebelum ni card system XPENAH digunakan dlm mana2 game Square..(aku xpenah main so aku rasa xde la)dia akan suh korang kumpul card n build deck yg kuat..korang xperlu shuffle2 sebab korang leh pilih kad tu masa lawan(play sendiri la..aku xreti xplen paham x? XD)so objektif korang nak kumpul kad yg power2 jer la..dlm KH2FM+ plak..korang main cm kingdom heart biasa jer..lompat,slash2 org jahat,guna reaction command,summon,magic,tuka form,guna limit form (FM+ only)..
seyes best..ada 4 mod kalo main FM+..easy,normal,hard ngan critical..(aku main critical masa main FM+ sbb aku dah main normal ngan hard masa main KH2 dlu)..n ada lg 1..masa main critical mode kita ada 1 ability nie..(xingat nama,damn)bg level xnaik..
seriusly..damn hard~aku main lv1 walkthrough pas main critical mode dlu..ok..korang bayangkan..1 kesilapan kecil..just 1...bang! mati..sial..kadang2..kita kene teka apa dia nak wat then elak..silap teka,mati la jawabnya..damn! aku xleh igt..geram!!! tp..aku dah leh abeskan 1 game..GUNA LV1!!!!!! seyes aku amat bangga..(dlm spm leh kata aku dpt straight A)
i take about 45+hour to beat that using lv1 sora....
fuh...PUAS!
sapa plak mamat nie?? ya..dia nie adalah TERRA..wth..sapa terra nie? mana aku nak tau..tanya la square..aku tau lawan ngan dia ja..dia nie secret boss dri FM+..game lain dia xdak!..n..apa yg aku tau..dia nie gila!!!SEMUA ATTACK DIA AKAN BUNUH AKU MASA AKU LV1!
SEMUA ATTACK DIA AKN TURUNKAN LIFE AKU JD 1 bila aku bukan lv1..so aku level 99 pon..attack dia akan turunkan life aku jd 1..(tu semua..ada yg instant kill tros..banggang!)
mamat nie..aku lawan at least 500kali sebelum aku kalahkan dia(aku rasa la..)aku amik masa 3bulan untuk kalahkan dia..dia memang TERAMAT AMAT AMAT AMAT AMAT SUSAH! aku xkalah kn dia lagi dlm lv1(yg atas tu aku kata abeskan game,bukan abeskan semua secret boss)
I DONT DARE TO TRY..seriously..its possible..aku penah try.. I DONT EVEN STAND 1 MINUTES USING LV1 SORA..tp dlm critical mode yg biasa aku dpt beat dia..after bejuta2 kali try..aku rasa nak buat kenduri kesyukuran ja bila dpt kalahkan dia dulu..(skang nie aku leh la kalahkan dia dlm 5/10 kali lawan(50%la senang ckp peluang aku menang))
dia la karekter paling susah dlm hidop aku main game nie..masa lawan dia mang gila..aku leh jd gila kalo lawan ngan dia..LUCK is damn important..


kenapa aku susah2 nak lawan terra?ni la sebab dia..aku nak jumpa 3 org nie..terra(earth),aqua(water),Ven(earth)..diorang nie karekter misteri..cuma muncul dlm KH2FM+ secret ending..byk syarat nak tgk secret ending ni tp yg paling susah skali nak lawan ngan terra la..sial..aku geram bila pk balik..just nak dpt benda yg xsampai 5minit ni..aku korban berpuluh2 jam lawan terra..(kenapa aku xtgk utube?aku gamers,xmain la tgk secret ending guna utube, i have gamers pride u know XD)


ada sejuta pekataan lagi aku nak tulis..aku xlarat nak type dah..ask me anything about kingdom hearts..i doubt i dont know the answer.aku main final mix nie 4kali abes..
1.critical(48jam)
2.critical(75jam)
3.critical(50jam)
4.critical:lv1(currently 76jam)
aku xde benda lain ke nak buat?buang masa btol aku kan??hahaahha

5 comments:

NurAreefah said...

ceh ingat apela..
game upanya..
antu game sungguh..lolz

ArepM said...

aq xpenah men game ni..
aq tgk je abg aq men..huhu..
tp aq ade men yg gba nye kt kom...
syok gak...
tp xsmpai abes pn sbb asek2 game over jek mse lwn ngan bos die..cet!

kyna said...

ang memg antu game!!!!
hahaha

afnan said...

yeahh game time...
tpi aku xpenah men lagi game nie..
huhuhuh

bihah said...

aku suke game ni!!!best sey kalo nak lepaskan geram..game ni mmg BEST!!!!!!!!
so adakah aku juga hantu game?
takleh salahkan kteorg..ni apa yang kita minat..hehehe..

YOSH feeq!!!(>_<)
teruskan perjuangan..
hanya org main game je faham..huhuhu..

mari kita kumpul duit same2 beli ps3 akan dtg.HAHAHAHAHHA XD.
just kidding.kumpul duit masing2 HAHAHAHHAHAH XD.