Friday, April 3, 2009

My Cat..My Comrade


Kenal x? siapakah? apakah? mengapakah?hahaha..ni la teman sebilik aku..
hahaha..dia la kucing aku yg amat comey n kiut sekali..(kiut ke??)dia la
rajen teman aku masa bila2 pon..hohoho..nama dia simba..tp org panggil dia cimba.
aku pangil dia cimba oi..aku xtaw napa aku suke panggil dia oi..hahahaha
aku jumpa dia masa aku form 3..lebih tepat lagi hari raya ke 2 taun tu..abah bwk balik..
sebab sebelum ni aku dah aku kucing tp dah mati(sedey woo..cm ilang adi jer rasa..)

aku dan cimba
simba nie manja nak mampos..kadang2 dia balik umah semata2 nak manja je..bila dia masuk umah then wat2 lentok depan aku tu..paham2 la..kena la aku belai2 dia peluk2 dia,sayang2 dia(aku tau leh kena penyakit asma semua tu tp aku sayang dia k..)dia nie plak jenis dok diam je kalo org peluk ke apa ke kat dia..tu yg best tu..dia mcm teddy bear yg hidop..
hahahaahah..serius syok ngan dia nie..selalu aku ckp ngan dia walaupon aku tau dia xpaham..tp kdg2 masa aku ckp ngan dia,dia balas balik ngan kata meow..cm tau2 jer apa aku ckp..kadang2 kene tido sebelah dia baru la dia maw tido cm gambar tu..manja siot.



nak kene blasah ke?
dia ni kalo cari gadoh jgn kata la..pengganas nak mampos..mafia giler..kalo ada kucen yg masuk tempat dia sure dia akan ligan punya..hahahaha..dia mang cmtu..asyik2 gadoh..kalo aku dgr kucing gadoh kat blakang umah sure tu dia la..xde kucing lain lagi..kucing lain kat sini semua takot ngan dia..bapak gangster aa..lg 1..kalo musim mengawan jer..mesti 2-3 ari xbalik umah..ingat dah sesat tp nanti dia balik la..dia g mana pon aku xtaw..makan ke x pon aku xtaw..

angkasawan cimba
ni antara contoh experiment yg aku buat kat dia..
masa nie dia jd angkasawan yg berjaya..hahaha..dia diam jer..
tu yg best tu..
tergolek2
dia nie pelik skit..tgk cara dia tido cmner..dia nie ada banyak ara tido..ni la yg paling pelik skali..
dia nie suka panjat2..umah aku selalu dia panjat..kadang2 cari dia xjumpa..tgk2 dia baru turun dari bumbung..tah la apa dia buat atas tu.benda paling baru dia wat yg pelik..dia curi donat aku!
semalam mak aku beli donut kat aku..dia letak la atas meja makan..tp masa tu aku tido..
bila aku jaga2 jer..aku kluar la bilik nak makan apa2 yg ada depan tu..tgk2 baik punya imba nie blasah aku punya donut..aku tgk2 dia dah amik dari plastik..dah makan stgh dah pon..mau xmau aku bg jer la..(habis donut yg lain aku xmakan T.T)

tu jer la pasai kucing aku nie..nie pon aku xtaw kat mana lokasi dia..haahahaha..ilang again..
japgi dia balik la kot.hohoho..dia balik japgi aku nak wat experiment apa lg ek??
hahahahaah...

9 comments:

eju said...

aku jeles ngan ko... T.T
aku xleh bele kucing..sbb jiran2 aku cina, bela anjing.dulu arwah kucing aku meninggal sbb gaduh ngan anjing..T.T

wei, pehal laaa ko jdkan kucing ko tuh angkasawan.hahahaha!! senyap lak die tu.

kyna said...

hahaha..
wey simba ko jntan ke btina??
klo jntan bley r gu ngan kcing aku..
hehehe.. kcing aku btina tp prangai cm jntan dowh..
naty ang mai umah aku ang bwak simba ang taw..

@pEaCE@ said...

aku x ske kucinggggg

ArepM said...

aku suke kucen!!

syafeeq said...

kucen aku jantan la..geng ngan aku..hahaha

afnan said...

kucen ak gemok lagi dari kucen ko

♥KHAIRI♥ said...

waa...x sangke ko mnt kucing..chumey je cimba tuh..

redbirdfe said...

comey gila kuceng !!!

lelaki minat kucing ? keke.

kucing aku pun pemalas gila. asyik tido je kejenya.

eida said...

aku perasan sesuatu~

kucing kau kurus~

hooho!