Sunday, January 23, 2011

Cosplay

Tifa Lockhart dari Final Fantasy Vii 

Korang mesti suka tengok animekan? Cosplay singkatan kepada Costume play adalah 1 seni persembahan di mana seseorang tu berpakaian dan memakai aksesori untuk mewakili sesuatu karekter.Karekter selalunya diambil daripada fiksyen popular daripada Jepun tapi baru-baru ni ada yang mula mengambil karekter dari kartun barat.Sumber yang selalu diambil seperti manga,anime,komik,novel grafik,video games, ataupun cerita-cerita fantasi.Sini ada beberapa contoh cosplay yang maybe korang kenal.





Hatake Kakashi dari Naruto

Cloud Strife dari Final Fantasy Vii

Namine Dari Kingdom Hearts

Squall Leonhart dari Final Fantasy Viii

Kuchiki Rukia dari anime Bleach


Sora dari Kingdom Hearts

Geng2 Sailormoon

Lenglui ni Sakura dari anime Naruto

Sexy girl ni plak Yuna dari Final Fantasy X-2

Yang ni cosplay ke? Kalau x kenal taktau la.
Mr Bean! Haha

6 comments:

ayienchan said...

cosplay comel (:

M. Faiz Syahmi said...

gilaaaa. ni boleh terangsang urat belikat aku ni..!

n i k l i s a said...

kalo yang betol jadi okay aa, cun ah gambar ko amik ni.

n i k l i s a said...

kalo yang betol jadi okay aa, cun ah gambar ko amik ni.

syafeeq faXys said...

@ayienchan kan kan? comel gila xD

@faiz urat aku dah terputus kot.

@lisa ni semua yang jadi la,ada jugak yang pompuan jadi laki,laki jd pompuan.xleh blah gile.

ARieF said...

kalau cosplay ni..
watak2 awek je yang best..