Wednesday, June 2, 2010

Forum dan Gathering


Macam pernah nampak kan lambang ni? Antara logo2 pertama republic of 1991.
Forum yang mempunyai banyak sejarah dalam pembikinannya.Walaupun aku tak terlibat dengan kebanyakkan sejarah penubuhan forum ni,tapi aku still sayangkan forum ni sebanyak2nya.


Bond yang tercipta antara kami memang tak dapat nak dipertikaikan lagi.Ikatan yang amat kuat dan kukuh terutamanya selepas habes SPM. Pagi petang siang malam semestinya ada orang dalam forum.sama ada posting,or just masuk chatbox bersembang dengan rakan yang lain.
dan resultnya,

Hampir 7 bulan after penubuhan forum ni,member2 forum ni mengorak langkah baru dalam dunia maya ini dengan membuat 1 gathering di luar dari forum.Dimulakan dengan kanak2 riang UIA membuat gath kecil2an (sebab diorang dapat masuk U yang sama) dan diteruskan sehingga kini.

Legasi forum 1991.forumotion.com disambungkan apabila aku mencuba menubuhkan group Republic 1991 di Facebook dalam usaha ingin meningkatkan traffic dan user dalam forum atau salah 1 cara untuk mengiklankan forum.Aku cuma inginkan setiap user senang untuk berinteraksi x kira di laman web mana pun diorang masuk.

Gathering yang terbaru yang dimulakan oleh NurAreefah(bidadari =.=") yang pada mulanya dicadangkan pada hari JUMAAT 4 Jun 2010 telah ditukarkan kepada 5 Jun 2010 atas cadangan Nawal Iffah Syakirah (dan disokong oleh aku disebabkan jumaat aku ade test) dan dipublishkan publicly di group Republic 1991 telah menarik hampir 35 confirmed guest. dan hampir 100 might attend guest.

rekod sebelum ni 22 orang adalah paling banyak dalam sejarah pembikinan gathering.
ini satu perubahan mendadak.
dan sekarang,forum masih berubah.

berubah kepada sesuatu yang lebih baik.

12 comments:

kiko kiki lala said...

wah, ak bru perasan oh ade org invite join grup ro91 kat fb.

boleh tak kalau nak juin gath tu jugak? :)

DiLa said...

35 confirmed guest.hampir 100 might attend guest.yg x attend xgtau ke weh?aku ada dalam 2.=.=

n i k l i s a said...

ramai nyo!

n aku ditggalkan.
T__T

izrin_anis said...

daku juge ditinggalkan...T_T

redbirdfe said...

nti bulan julai,taknak buat ke?
fahmi n aku balik! xD

redbirdfe said...

nti bulan julai,taknak buat ke?
fahmi n aku balik! xD

syafeeq said...

ika-wajib pg,(walaupun ko nk dtg lambt XD)

dila-sedih aku,nantikan kat sana plak XD

lisa,izrin-mase je x kene,xpe,nanti buat lagi ek?korang 2 kene join!

pqa-bulan 7 ramai dak2 yang fly balik..mungkin akan ade kot.
jeng3..

Nur Areefah said...

bidadari :yay:

safiamira said...

saya anak bidadari
lalalala

redbirdfe said...

yay! ade gath~~~~

tmbh lak,byk duk KL nti..huhu

amirfazwan said...

majulah anak2 1991 utk negara!!

lolz..

n i k l i s a said...

35 lah sgt. =.=