Sunday, May 30, 2010

Near The End

pejam celik pejam celik,dah lima bulan lebih sudah aku study untuk sem ni.Berbeza dengan sem lepas yang dirasakan amat panjang,sem ni aku rasa singkat sangat.Kelas2 yang aku pergi semuanya rasa singkat sangat berbanding sem lepas yang dirasakan amat panjanggggggggg sangat.

final exam aku start 7.6 sampai 15.6.lepas tu boleh la balik kedah walaupun aku tak beberapa rasa nak balik sana atas dasar aku nak internet laju.(broadband u-mobile xde line kat kedah)Tapi aku malas nak stay rumah akak aku dekat putrajaya jugak sebab rumah dia tak best bagi aku.Hahaha.

bila difikirkan balik,dah hampir setahun sejak first time aku datang gmi.Dengan semangat berkobar2 masa mula2 masuk,dah semangat tu hilang lepas tak sampai sebulan aku masuk sini.
Bukannya apa,facilities kat sini semua bagus.Cuma yang tak bestnya environment kat sini.Tempat ni seriously tak hidup pada waktu malam.Kalau orang putih kata,"no life".

Tapi ada baiknya juga aku study kat sini.Dapat la aku merasa stay kat selangor,lepak area2 KL.
At least dapat la pengalaman berjauhan dari rumah(xla jauh sangat berbanding budak2 yang fly).Sebab sebelum ni,aku x pernah pun berjauhan dari rumah,tak pernah pun duduk hostel,nerjauhan dari family.Walaupun mama doubt pada mulanya aku boleh masuk sini,sekarang aku dah buktikan aku leh stay sini sorang2.

Sambung abbout final exam tadi,kemalasan yang melanda diri aku amatlah aku gerun.Sekarang ni ada lagi 1 assignment tentang communication yang aku masih belum start walaupun nak kene hantar pada hari khamis ni.Aku terlalu relax untuk sem ni.Maybe lepas ni aku akan struggle sikit.Mungking aku hanyut sem ni sebab aku ada laptop dan psp sem ni,tak macam sem lepas.
Terlalu banyak distraction yang perlu aku tempuhi.Terlalu banyak..


3 comments:

n i k l i s a said...

buang laptop.
buang psp.

ps ; jgn buang. bg aku suda.

wany said...

xpe.pasni feeq sure boleh buat lagi.
sy slalu doakan awak okay.
good luck tok exam ni.dpt kan pointer best2.aminn~

safiamira said...

7jun final exam? ehem2.. gud luck yeee