Saturday, November 14, 2009

kiamat? come on~




2012..

movie yg mengisahkan tentang kiamat pada 2012..

ikot kepercayaan puak mayan lak tu..


macam2 yang orang kata pasal cita ni..

pasal agenda freemason la..

pasal yahudi nak jatuhkan islam la..

macam2 la..


bg aku plak..

hampir SEMUA kawan2 aku nak tengok cerita ni.

aku xpaham..

berjayakan orang barat memperdayakan kita?

berjayakah hasrat diorang nak mewujudkan global panic?


come on guys,

if korang nak tengok cita ni sbb HIBURAN,

ok la..tapi sesetengah tu lebih kearah lain..

lebih kepada takut (erk..)

Kalau nak kiamat,sekarang pun boleh..


Allah yang tentukan kiamat.

Bukan manusia,bukan mayan.


kita sebagai hambaNYA ni,

cuma perlu melakukan apa yang patut.

aku bukan la anti cita ni ke apa..

aku pun nak tenngok,

aku cuma ckp kat segelintir je la..

bukan semua la aku kata,

kang korang terasa plak XD


kalo nak tgk,

take it as entertainment k guys.

AND

ajak aku sekali kalo nak tgk..iklan dia best XD

5 comments:

M. Faiz Syahmi said...

aku dah tengok.
tak besh pun ekceli.
grafik ja.
cerita bukan psal kiamat.
pasal kisah nabi nuh.

syafeeq said...

leh cite skit sinopsis?

N E E q L I S A said...

feeq. 3dis la eh kita pegi. =)
ajak org len skali. wany ke, raf ke..

M. Faiz Syahmi said...

Sinopsis.

Dr. Helmsley berjumpa dengan kawan dia dekat satu lombong India.
Depa dapat tahu yang kiamat akan berlaku pada 21.12.2012.

Dr ni peminat Jackson Curtis, watak utama cerita ni.

Jackson Curtis ni penulis sebuah buku mengenai pengembaraan ke Antartika.

Pada suatu hari, Jackson Curtis nak bawa anak-anak dia pegi berkelah dekat satu tempat ni nama dia Eastville kalo x silap ingatan aku.

Tempat ni jugak tempat research Dr Helmsley. Dikatakan tempat tu akan menjadi tempat bermulanya letusan gunung berapi. Di mana di situ port paling panas di dunia.

Then, bila Curtis pegi situ, dia tengok tasik yang dulu tu dah kering. Heran jugak. Ditahan tentera AS, dia berjumpak dengan Dr Helmsley. Dr Helmsley cakap takdak apa². Cuma kawasan tasik tu agak kurang stabil.

Masa berkhemah malam tu, Curtis berjumpa dengan sorang broadcaster radio, Charlie. Charlie ni sorang ekstrimis yang percaya kata² puak mayan yang cakap kiamat 2012.

Then, lepas dengar Charlie bebel, Curtis balik khemah dia balik sambil pikir². Masa ni Charlie dah mention kapal besar. [Mindset penonton masa ni Kapal Angkasa.]

Curtis ni sorang pemandu kepada boss dia. Boss dia nama Yuri Karpov. Yuri ni sorang billionaire. Dia dah tempah 3 seat kapal tu. Bila anak dia mention dkat Curtis yang dia akan mampus, diorang akan selamat, baru dia teringat kapal yang Charlie mention.

On the way tu, dia pegi selamatkan anak bini dia. Sekali ngan scandal bini dia, nama Silberman.

Pastu bermulalah saat-saat kehancuran dunia. Meletup sana-sini, hancur sana-sini, runtuh sana-sini.

Tempat pembinaan kapal ni dekat China. Di mana depa dah kaji kat sini tempat last air bah datang.

Then, lepas semua selamat sampai kat situ, air bah datang.

Mereka yang dalam kapal terselamat.

Tahun 1 Januari Hari 1, baru kapten kapal benarkan penduduk bumi yang tinggal keluar berdiri atas dek. Untuk lihat cahaya matahari. Bumi pun dah berubah bentuk. Puncak paling tinggi Everest dah bertukar jadi Puncak paling tinggi Africa.

THE END.

wany said...

3dis xleehh..huwaa...