Saturday, April 25, 2009

Back! baCK! bAck!

pc aku down semalam..akak aku kata dia leh main internet pagi2 semalam,
pastu tetiba leh putus.dia tulis kat pc aku masa kita nak connect tu error 769 the specified destination is not valid or not reacheable.
aku mati2 ingat parent aku saja potong streamyx tanpa pengetahuan aku..
aku kecewa sgt2..mula la aku pk apa la yg aku rugi..
aku mula teringat balik geng2 republic..
aku pk balik apa la aku nak wat kat umah kalau xde streamyx..
masa tui baru la aku nak menghargai streamyx aku nie..
aku mcm xtentu arah semalam..
aku msj2..aku main game..aku main 02mania(offline..)..aku degar lagu..tp xsama..
aku akan teringat balik kat republic..
aku pk cemana la aku nak hidop tanpa ms,fs,blogger,02angel, n yg penting sekali
REPUBLIC OF 1991.
walaupun baru sehari aku ilang connection aku..
ia mengajar aku erti bersyukur.
ia mengajar aku menghargai.
maybe sebelum ni aku xpenah menghargai..
aku tau kutuk jer(tmnut semua tu..)
tp sebenarnya..yg lambat2 tu la yg bg aku idop tiap2 ari..
yg nut tu la yg bg aku xbosan...
n td(15minit yg lepas kot)
aku try bukak pc..
aku try connect.still xleh..
so aku tgk la kat taskmanager.
no network adapters found.
jeng3!
bg harapan baru kat aku..
aku igt xleh connect sbb tmnet xbg tp rupa2nya masalah kat pc aku rupanya..
aku pon mula la wat system restore.
masa aku wat system restore tu penuh harapan..(dlm hati doa byk2)
alhamdullilah akhirnya di sini aku..
tp aku dpt pelajaran baru..syukur dengan apa yg kita ada..
n xsemua benda can stay forever..
whew!leganya dpt tulis! amin3!
i thought it was our last night 2days ago.
^.^ this is fate..
thank god it still not..

6 comments:

eju said...

wahaaaaaaaaaaaaaaaaa!!
aku paham prasaan ko.
rindu tenet esp republic of 1991
huhuh..
tp...
mungkin itu 1 ketika dahulu.
skrg aku rindu kat blog & ym je =)

ArM said...

"error 769 the specified destination is not valid or not reacheable."

kalo jd cmni ko restart modem jek...
kdg2 aku nyer tenet pn jd cmtu...
pas restart modem dh oke dh...huhu...

:: FaE-ZaH :: said...

haha tu laa feeq...
aku suh dh ko check modem ko...
tp degil...
aku asa Allah bg balsan kat ko sbb ko kerjekan aku masa tenet umah aku down ritu arr....
hikhikhik nsb baek xlama cm aku kan...kalau xntah cene laa ko nk idop...
jenoh aku kene layan msg ko kan..hahak

syafeeq said...

dah try restart modem..xleh..lgpon network adapter aku ilang..
tu pasal aku wat system restore..

bihah said...

we're back..you're home..

afnan said...

tulaa.
len kali jgn dok mengutuk tmnut,hehehe..
tanpa tmnut,xkan jumpe kitaorang nie..
hehehehe~..
btw,tmnut memang btol2 NUT!!