Tuesday, March 31, 2009

prologue

Nama aku syafeeq,nama panjang Muhammad Syafeeq Bin Mohd Salleh..org panggil aku ada yg syafeeq,feeq,fiq,panjang,bsaq, n byk lg la..hahahaha..aku xkesah pon org nk pgl aku apa pon..asalkan xkutuk2 aku..hahahaha..aku anak ketiga dari 3 adik bradik..TETAPI,aku bukan la manja seperti klise yg slalu org kata2 tu..adeh..anak last BUKAN anak manja..aku ada 2 kakak,

Yg 1st nama dia Irdiani Sunarti,dia dah kawen skang n dok kat kl skang nieh..dia keje jadik reporter untuk NST(news strait times)..dia baik sgt ngan aku..hahaha.aku sayang dia..hahahaha..lagi sorg plak kakak aku,nama dia Irnadia Kamila(yeah,i know,cm indon skit kan?),minah nie skang tgh sambung blaja kat UiTM Merbok..dekat je ngan umah aku so dia ulang-alik la.Dia adalah manusia yg paling byk gaduh ngan aku..aku pon ske gadoh ngan dia.hahahaha..dia xkawen lg tp dah ada bf(heran tol cemana dia leh nak kat akak aku).Mak aku plak..Khalijah Jaafar..dia sgt3 sayang sgt kat anak2 dia..aku pgl dia mama..huhu..kalo bleh dia nak anak2 dia hepi je slalu walaupon dia x..aku respek sama dia..aku juga sayaaaanngg sgt2 kat dia..dia tgh meniaga gak ngan abah skang..aku respek ngan cara dia..hahaha..abah aku plak Salleh Hasyim..dia nie slalu ngan rokok dier je aku tau.hahahaha..tp dia ni amat2 lah terer dlm kemahiran hidup nieh..(leh jadi cekgu kh woo)apa yg aku xtaw sumer dia taw..huhu..cuma kalo pasal teknologi je abah ngan mama xamek tau sgt..hanya lah kami 3 bradik yg terer..(aku rasa aku 1st kot XD)..enough with that..

Aku asal dok kat seberang jaya,penang..tp pindah datang sungai petani kedah(xsampai 40km pon) masa aku form 1.a life changing experience wa cakap lu...dlu aku xske sgt datang sp ni..skang nie ok la..huhux..maybe sbb aku dah ada ramai kawan kat sini..5 taun kat sini..xkan xde kawan lg kot kan?aku lahir pon kat penang..so masa aku nk dtg sp nie cam xbest la sbb kene tgl kawan2 lama aku sumer tu..(hafiz,zikri,halim,nbila,haziq,khalid,wan,emy, n byk lg la..i miss u guys)bila aku datang sini mula2 tu cam xbest jer la..tp bila dah kawan ngan haziq,hisyam,faiz,anas,fariq..lama2 best plak..sbb depa la kawan 1st aku masa pindah dtg sini ni..skang pon aku xlost contact lagi ngan depa..Btw,aku dok taman sejati indah..a place where ada hotel n shopping complex(parkson tu shopping complex ke?huahahaha) sbb byk taman ada kat sini tp sumer taman tu kecik2 je..kira taman aku hebat gak la..hahahaha..

Aku dah xtaw nak ckp apa..ngantok2..
janne~


3 comments:

kyna said...

yeay capeeq dh ader blog..
bley laa kwn ngan aku..
hahaha

hahaha..
aku bngga gler ang pomote tmn kiter..
feymes uh tmn kiter..
nyway, tmn kiter mmg yg tbaek antra sumer tmn kt sp nie..
mcm2 aade kn? kn? kn?

syafeeq said...

yap2..taman kita la paling hebat skali dalam sp..
mcm2 ada... XD

Anonymous said...

dah lama tak dengar cerita pasal irdiani sunarti dan irnadia kamila. ex sksj2