Friday, August 20, 2010

my life as a gamer



super nintendo system(a.k.a game tape)

first console yang paling aku ingat aku main.Aku pun taktau datang mana console ni,celik2 mata dah ada dekat rumah.Akak aku selalu sangat main game ni.Diorang suke main game mario la,donkey kong la,popeye la.Personal Favourite aku game megaman 6/rockman 6.Last sekali,hilang tanpa dikesan.


personal computer

Then dah besar sikit,dh pandai gune computer,mula la main game computer pulak.
main tarzan la,counter strike la,megaman x3 la dan macam2 lagi.
sayangnya computer dulu agak lopek,x power so x banyak game yang boleh main.Akhirnya ia semakin lopek sampai aku pun taktau cpu dia kat mana.(aku still guna monitor 10 tahun lepas untuk pc dekat rumah sekarang)


sony playstation one


Then datang pulak Sony playstation.mule2 suke je tumpang2 dekat rumah kawan aku main.
bestfriend aku la,selalu aku pergi tido rumah dia untuk main benda alah ni,xcukup dengan tu,selalu jugak pegi kedai nama kedai maknya untuk main ps1,darjah5,mak aku beli sebijik untuk hadiah sunat XD sekarang tersimpan dengan baiknya didalam sebuah kotak didalam bilik aku.tak larat beli controller,dekat 10 controller aku beli untuk psone ni.

sony playstation 2

Form 4 aku ditemani oleh successor playstation one.Sony Playstation 2.
Sejak dapat ps2 ni la aku semakin gila main game dekat rumah.
Tak tido malam ubtuk habeskan Final Fantasy itu 1 kebiasaan.
tambah2 kalau cuti sekolah.after tido,main game,after mandi,main game,after makan,mian game.Cakap la game apa2 pun kat ps2 ni.kebanyakkannya aku tahu atau pun dah habes sudah.
Akhirnya ditrade oleh aku kepada orang yang aku x kenali untuk pspGO.


sony playstation portable 3000 (psp)

after dah masuk kolej.instead of beli laptop,aku pilih untuk amik laptop akka aku dan beli benda alah yang dinamakan playstation portable ataupun psp ni.model 3000. Aku habeskan hampir seribu just untuk beli benda ni.Macam2 game aku main dan masih selamat di bawah meja aku sekarang ni.handheld yang paling aku sayang seumur hidup aku.

sony playstation portable GO (pspGO)

pspGO yang aku dapat dari orang sabah yang sanggup trade ps2 aku untuk pspGO dia walaupun ps2 aku tu kalau jual x sampai 500 pun.maybe rezeki aku kot.pspGO ni aku selalu gunakan untuk tengok video dengan selalu dengar lagu.ada 1 game original yang dinamakan God Of War dalam ni.tapi aku x main pun.akhirnya dijual oleh aku untuk membeli console yang paling power buat masa sekarang.


my super super super beloved playstation 3.

console yang aku paling x sangka akan dapat dia dalam masa terdekat.
selalunya aku akan ketinggalan 1 konsol dibelakang dunia.(ps2 dah keluar,baru beli ps1.ps3 dah keluar,baru beli ps2)aku baru test run dia x sampai sejam dekat rumah akak aku hari tu.
aku dah ada 2 game original yang aku beli untuk main kat dia masa cuti raya ni.ps3 kene support ori je.1 game dah la paling kurang 100.kalau baru sure dekat2 200.kopek aku.metal gear solid 4 ngan gran turismo 5 pro.selamat dirumah aku sekarang ni.



2 comments:

(^_^) said...

how the way you tell story...i can feel it..the same i was back then.when our soul was deeply absorb to this games..for example when we play ff games...-kairi-

syafeeq said...

yeah,i think only you know how it feels to be like that.When everything is just doesn't matter anymore.