Wednesday, January 27, 2010

sunway itu kelima*1

ni terkadi mase 23hb lepas.

kul 8.30,lepas habes mandi2 sume,terus keluar g tunggu van kat depan kolej.
aku mule phone die.

feeq:uncle,dtg gmi leh?
van:bole2,tunggu kejap aa~
feeq:lame lagi ke uncle?
van:kejap aa,sepulo minit saja~
feeq:ok2~

dipendekkan cerita,9.10 baru dia datang.
then dia drive pegi ktm ukm yg lime minit je dari situ,
sampai ktm dlm 9.15,beli tiket,dan terus menunggu..

9.37,train sampai..
feeq:aku dah lambat dh ni,janji kul 9.30,then sempat extend sampai kul 10,
nasib baik efa kbg sejam walaupun aku expect stgh jam je.

10.15,sampai kl central,
phone wany,tanye diorang kat mane,
oh,kat mcd,disebabkan aku malu2 nak masuk,
(yela,da lame xjumpe korang kn)
aku pun suh la wany jemput aku masuk,

masuk2,nampak ade efa,sara,arif um ngan kawan die sorang.

sembang2 sebentar kat situ,
aku diam je,speechless n taktau nak nyampuk ape mase uh.
then pegi beli tiket sambil tnggu faiz fzeo dtg kl central.

mase tu sempat mencilok mase g teman wany g beli topup jap XD
then faiz fzeo dtg..

after dpt tiket,7 tiket ke stesen kg dato harun kalo x silap,
kitorang pun naik train,

kitorang amik train yg last sekali(atau 1st sekali?)
then efa duduk sebelah sara,
arif ngan kawan die(pompuan ye XD)
faiz duk kat mane nta,xnmpk die,
then wany ngan laki mana nta XD

around 1130,sampai la aku kat sana.
sana means kg dato harun punye station,
disebabkan kitorang dtg sini atas dasar nasihat kawan efa,
kitorang dh taktau nak pg mana lepas tu,

kitorang seberang jalan,naik atas jejantas n cari bus station,
setelah jalan dekat 500 metre,jumpe la bus station tu,

semua mcm dah merungut sbb efa n sara pun taktau nk pg mana lepas tu,
kitorang sesat disitu







dipendekkan cerita lg,
kitorang patah balik atas nasihat wany untuk pg stesen subang jaya yg jauhnya 2station dari situ,

patah balik dan beli tiket kat situ.

xsampai 5 minit,train tu dtg n kitorang pun naik la pg subang.

sesampainya disana,kitorang taktau sama ada nak naik taxi ataupun bas pg pyramid,
disebabkan ada uncle cina ni promote bas singgit dia,
kitorang pun naik.

bas yg kecik(bas mini namanya pun)
xda aircond dan ramai nak mampus.

nasib baik lima minit je.

kul 12lebih,sampai la kitorang kat pyramid.
yey! akhirnya!

terus pg jusco,makan kat foodcourt bawah.
ok,ape yg aku makan,nasi goreng daging merah.
nasi goreng die instant >.<
(cene instant tu? dia masak siap2 n simpan kat tempat simpan nasi uh)
so die tambah daging merah je.

mase lepak2 makan tu,irfan join sekali.
tp dia xmakan,yg makan cume:

feeq=nasi grg dging merah
wany=nasi goreng pataya
sara=cm wany
wilda(kawan arif)=nasi ayam
efa=nasi lemak
faiz=xsilap aku chicken chop,tp western la
arif=cm faiz

after that,aku taktau diorang g mane,
aku g teman wany beli calculator jap kat popular.
after habes beli uh,
kawan aku fon kate nak jumpe.
(kaco line sungguh)
so aku jumpe la die kat popular kejap.
then aku n wany blah g smayank~

mase nak g smayank uh,
aku jumpe khid,faiz n dak2 laki yg sebelum ni,
diorang dh habes semayang,
so aku g mayank sorg2,
n kluar tunggu dak pompuan kat luar plak.

after that,jumpe dak pompuan,
kitorang(team yg dh makan td)
pg tempat ice skating,
n geng laki(yg baru dtg 3-4 org)
pg makan2 kat tempat yg aku xketahui.

wany mcm biasa,
jd pemandu pelancong sbb dia kan org sunway XD
sampai kat tempat ice skating tu,
jumpe izrin ngan lisa.
izrin dah tegur aku skang. HAHAHA xD
disebabkan kekurangan org nak pg main ice skating,
efa pun xmain n tuka plan,
si arif plak kate nak hantar kawan die balik.
so arif pun tinggalkan kitorang kejap.

lisa n izrin pg makan jap n team td pg naik g men bowling.
mase naik boling.
jeng3~
jumpe arif main bowling ngan "kawan die".
no komen XD

so efa pun ajak la dak2 sume ni men.
last2 cume efa sara ngan irfan je main.
aku ngan wany g makan jap XD

bukan makan la,just mengunyah2.
g makan nugget kat tempat bowling tu gak la.
lepas habes diorang main,
team laki yg makan td pun dtg balik.
n lisa ngan izrin pun dtg balik.

so mase tu la amik gamba beramai2.
hahaha~

then g arcade plak.

aku mule2 men initial d,
mulenye nak race la ngan wany,
pehal nta,
aku xleh race ngan dir.

then g main2 ketuk2 binatang yg kluar tu ngan wany lg
best,tp sampai skang aku saket tangan,

then g main game tembak2 zombie,
button aku rosak,
dem,
kalah lagi..

then aku g men game jepun merapu ape nta ngan wany lg,
mase main2 uh,tbe2 ade sorg dak pompuan dtg..
approach kitorang..

aku mule2 xcam tu sape.
at first aku igt kawan wany,
then wany pun aku tgk cm blur..
then nmpk die pakai baju republic.

terus otak aku pickup.
syikin yunus rupanya..
hahaha.



bersambung~
(kelas dah nak start XD)

5 comments:

ijad said...

selamat tahun baru...

najwa said...

wakakaka~
faiz de je sblah arip lam ktm uh...
die mabuk ktm cz arep bsing sgt...
haha

nme kwn arep uh wirda not wilda la..

pngembaraan yg besh!!

Nur Areefah said...

wuhuuuuuuuuuuuuuuu~
asal tak cerita ko kalah game dengan aku..caitt~

XP

syafeeq said...

cite x habes lg la..saba la..
aku still maleh nak update XD

a i m a n said...

whoa jalan sakan..
ttbe sesat lak eh XD