Monday, June 1, 2009

ConFuSed! Help!

aku xleh tido..
byk sungguh benda dlm kepala nie..
50-50..
nak ke x..nak ke x...
x ke nak..x ke nak...
betul ke slah..
salah ke betul...
kalo la hidop nie cm game..
leh save kat certain point then try semua option yg kita ada..
malangnya..dlm hidup kita kene wat choice..
even kita tau 2-2 tu akan bwak ke BAD ending..
maybe kita xpk sebelum tu..kenapa kita start..
salah kita bukan kat tgh2..
tp di permulaannya..
kalo kita xstart something..
something tu xkan end badly..
its all my fault..
tp xkan nak terus tipu diri..
so readers,help me..
pilih 1..

a)hidup dlm penuh kepura2an..n terus menyakiti diri sendiri..
tp xmenyakitkan hati sapa2..

ATAU

b)gtau benda sebenar,n maybe tu akan hurt someone..
tp less effect kat aku..

pls drop your comment..
i'll really appreciate it..
thx in advance..

11 comments:

Wanie said...

wat solat istikharah feeq..
insyaAllah, Allah sentiasa bantu hamba-hambanya.

F a r i z z a i d I said...

hidup berlaku jujur
mula2 kita susah hati,
utk bgtau kbenarn,
tp Allah akan bantu kte,
dengan niat kita yg mulia.
jd lepas tuh insyaallah tenang.

nurul iman said...

solat istikharah adalah jalan yg terbaik ntuk buat pilihan..

chaiyok2!

eju said...

bg pendapat aku, feeq.. both choices pon akan buat ko x tenang.. cube ko letak diri ko kat 'someone' tu & tanya diri ko sndiri, 'ape yg tbaik utk diri aku? ditipu atas kepura2an, or tau kebenaran?'. tp bagi aku, personally, aku lbih suka utk tau kebenaran wlaupun pahit.. sbb 1 day, kbenaran pasti terbongkar & that day, it'll be harder for me to accept the truth.

ape2pon, gudluck. buat kputusan tbaik for both of u. solat istikharah =)

(pjgnye komen aku..hehe)

frhh said...

bgtau bende sbnr. mule2 mmg saket. tp bia kite lega spanjang hdup. atleast kite bole hdup dgn tenang bia bende tuh tak menghantui kite.


p/s : skemanye care aku cakap hehe

pu3 balqis said...

hidup... takkan lengkap kalau tanpa masalah..

but masalh nih yang akan membantu mematangkan kita.. kita mungkin akan tension sekarang, tapi akan mula mengakui betapa perlunya permasaalahan dalam hidup...mungkin suatu hari nnt..
:) saja nak cakap banyak..

hidup pon takkan lari dari perlu utk membuat pilihan.. kita takkan bleh wat dua2 kan lam satu masa..

nak bg pendapat pon taktau.. sebab taktau situasi sebenar awak.. apa pon, wat keputusan yang terbaik... fikir dalam2 n panjang2 sebelom decide.. mesti ntara jalan2 tuh, ada yang terbaik punya...

pu3 doakan semoga dipermudahkan urusan awak... ;)

@pEaCE@ said...

terus terang jer.. sb kalo simpan lama2 satu hari nnti aku ketahuan jugak

NurAreefah said...

apa yg kita iginkan tak sume jd realiti..tak tentu jugak kalo kita rasa itu bagus untuk kita n untuk orang tu sbenarnya bagus..
cmnt2 orang2 atas ni dapat membantu anda..

semoga berjaya!

miss GAZA said...

brkata benarlah wlwpun ia pahit..
=)

RAFIQUE (9W2CRA) said...

ak rse bek ko solat istikharah dlu..
mntak petunjuk...lau ak mmg la ak ckp yg sbnrnye..smpai ble nk smbunyikn??ye x??pikir2 kan dan selamat beramal...

syafeeq said...

ok setel..thx guys..b's better..=)